Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio jakoś focimy tylko ciasta, które pieczemy:) Może to i lepiej...ciasta są ok:) Dzisiaj też bardzo dobre drożdżowe;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22222
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 85
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 118
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 252
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22222
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 85
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 118
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 252
Składniki
W misce układamy warstwowo składniki. Na dno miski rozkruszamy drożdże. Cukier waniliowy, cukier i jajka roztrzepujemy razem i wylewamy na drożdże. Następnie wlewamy olej i mleko. Na koniec maka. Taką gotową miskę odstawiamy na 4 godziny w ciepłym miejscu aż drożdże wypłyną na wierzch. Po tym czasie wyrabiamy ciasto. Wkładamy do foremki. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni. Jak wyrośnie ponad normę /ok. 15 minut/ zwiększamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około 50 minut.