Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z jabłkami zapraszam po przepis
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 116
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 116
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Z jajek oddzielam białka ubijam na sztywna piane dodając cukier dodaje po jednym żółtko i partiami mąkę z proszkiem całość dokładnie mieszam wlewam do blachy wylodzonej papierem do ;pieczenia .Ciasto piekę 30 m minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .
Galaretkę rozpuszczam w 0,5 szkl wątku, jabłka obieram i ścieram na tarce co grubych oczkach ,jabłka daje do garnka dodaje cukier waniliowy i dusze w garnku 10 -15 minut mieszając następnie wlewam do jabłek galaretkę.
Ostudzony biszkopt przecinam na 2 części czyli blaty umieszczam pierwszy placek w formie w której ciasto sie piekło wykładam jabłka równam przykrywam drugim plackiem delikatnie przyciskam posypuje cukrem pudrem wstawiam do lodówki galaretka stężeje i fajnie zwiąże masę jabłkową . Ciasto jest proste do wykonania i smaczne na dokładne wykonanie zapraszam na film .