Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny na różne okazje dla początkujących kucharzy.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2146
Ciasto wygląda bardzo elegancko, jest przepyszne, idealnie nada się na każdą...
Odsłon: 7719
Przepis dnia
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4702
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2146
Ciasto wygląda bardzo elegancko, jest przepyszne, idealnie nada się na każdą...
Odsłon: 7719
Przepis dnia
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4702
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.Przełóż do wysmarowanej tortownicy.Piec około 18-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretkę cytrynową lub inną dowolną przygotuj według przepisu i przelej do płaskiej miseczki. Zostaw do stężenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan fix. Podziel na trzy części. Przecięte blaty biszkoptu nasącz mlekiem.
Na pierwszy nasączony biszkopt wyłóż jedną część bitej śmietany, na śmietanę przełóż delikatnie stężałą galaretkę, a na nią kolejną warstwę śmietany i kolejny biszkopt. Pozostałą śmietaną posmaruj wierzch i boki tortu. Udekoruj dowolnie. Ja robiłam torcik dla 3 latka. Polecam.