Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny na różne okazje dla początkujących kucharzy.
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 124
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3903
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 124
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3903
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.Przełóż do wysmarowanej tortownicy.Piec około 18-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretkę cytrynową lub inną dowolną przygotuj według przepisu i przelej do płaskiej miseczki. Zostaw do stężenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan fix. Podziel na trzy części. Przecięte blaty biszkoptu nasącz mlekiem.
Na pierwszy nasączony biszkopt wyłóż jedną część bitej śmietany, na śmietanę przełóż delikatnie stężałą galaretkę, a na nią kolejną warstwę śmietany i kolejny biszkopt. Pozostałą śmietaną posmaruj wierzch i boki tortu. Udekoruj dowolnie. Ja robiłam torcik dla 3 latka. Polecam.