Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej Babci.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11215
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5449
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11215
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5449
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać ze smalcem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wysmarować tłuszczem i posypać wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, przenieść do przygotowanej formy i posmarować masą makową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. W międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać , wyłożyć na placek i dopiec przez następne 15 minut.