Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej Babci.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8585
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7085
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327640
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8585
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7085
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327640
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać ze smalcem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wysmarować tłuszczem i posypać wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, przenieść do przygotowanej formy i posmarować masą makową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. W międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać , wyłożyć na placek i dopiec przez następne 15 minut.