Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej Babci.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4294
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74349
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4294
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74349
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać ze smalcem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wysmarować tłuszczem i posypać wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, przenieść do przygotowanej formy i posmarować masą makową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. W międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać , wyłożyć na placek i dopiec przez następne 15 minut.