Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybki murzynek, pyszne rozpływające się w ustach ciasto w sam raz do popołudniowej kawy.
mikser, garnek, szklanka, forma ,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, dodać margarynę lub masło, ucierać trzymając naczynie na małym ogniu ciągle ucierając dodać kakao. Po rozpuszczeniu margaryny masę zdjąć z ognia odlać 1/4 szklanki do polania upieczonego ciasta. Gdy masa ostygnie dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułka formy. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 35 -45 minut. Ciasto po upieczeniu wystudzić , wyjąc z formy i polać odłożoną masą i obsypać kolorową posypką lub kokosem.