Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik to ciasto, które swoim zapachem przypomina o nadchodzących świętach. Lecz zawsze smakuje niezależnie od okoliczności.
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao, przesiać. Do miski wlać mleko, olej, płynny miód, dodać sodę, mąkę przyprawę do piernika, jajka, cukier. Dokładnie zmiksować na średnich obrotach.
Foremkę keksową o wymiarach 12/25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do blaszki, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka.
Czekoladę gorzką połamać, dodać cukier puder, śmietankę i masło, mieszając podgrzać. Upieczone ciasto ostudzić, oblać polewą, posypać startą na grubej tarce czekoladą nadziewaną.