Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i szybki do zrobienia piernik, polecam :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy do niej: kakao, przyprawę do piernika i sodę. Do utartych żółtek dodajemy rozpuszczony ciepły miód. Mieszamy. Dodajemy mąkę z resztą składników. Miksujemy.Do ciasta na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Dokładnie mieszamy i wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia foremkę 8/32 i pieczemy około godziny w 180 stopniach.