Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i szybki do zrobienia piernik, polecam :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1508
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1747
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1508
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1747
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy do niej: kakao, przyprawę do piernika i sodę. Do utartych żółtek dodajemy rozpuszczony ciepły miód. Mieszamy. Dodajemy mąkę z resztą składników. Miksujemy.Do ciasta na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Dokładnie mieszamy i wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia foremkę 8/32 i pieczemy około godziny w 180 stopniach.