Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i szybki do zrobienia piernik, polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118605
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8599
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118605
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8599
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2406
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy do niej: kakao, przyprawę do piernika i sodę. Do utartych żółtek dodajemy rozpuszczony ciepły miód. Mieszamy. Dodajemy mąkę z resztą składników. Miksujemy.Do ciasta na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Dokładnie mieszamy i wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia foremkę 8/32 i pieczemy około godziny w 180 stopniach.