Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i szybki do zrobienia piernik, polecam :)
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1020
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 184
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1020
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 184
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy do niej: kakao, przyprawę do piernika i sodę. Do utartych żółtek dodajemy rozpuszczony ciepły miód. Mieszamy. Dodajemy mąkę z resztą składników. Miksujemy.Do ciasta na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Dokładnie mieszamy i wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia foremkę 8/32 i pieczemy około godziny w 180 stopniach.