Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwil a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i zyskuje ciekawy, lekko pomarańczowy kolor. Mnie ujął, nie tylko łatwością przygotowania, ale i smakiem. Nie ma nic gorszego niż suche ciasto a to takie nie jest, nawet na drugi dzień.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6022
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6022
Składniki
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Jajka ubijamy z cukrem do napuszenia, dodajemy olej, stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy marchewkę.
Ciasto przekładamy do keksówki nasmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.