Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek morelowy to delikatny wypiek, który zaskoczy cię błyskawicznym przygotowaniem.
Tortownica 24 cm
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 592
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75485
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1619
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 592
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75485
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1619
Składniki
Umyj owoce, osusz i przekrój na połówki, usuwając pestki. Odstaw na bok.
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce ubij jajka z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie, nie przerywając ubijania, dodaj olej, 2 łyżki wody i ocet.
Do ubitej masy jajecznej wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tortownicę (ok. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Na wierzchu równomiernie rozłóż połówki moreli przecięciem do góry. Piecz przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C aż wierzch się zarumieni. Po ostudzeniu posyp szybki placek morelowy cukrem pudrem.