Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka o smaku keksa idealne dla dzieci.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, cukier, cukier waniliowy, roztopione wystudzone masło, jajko i śmietanę, zagnieść ciasto. Dodaj mieszankę keksową, zagnieść.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj w rękach kulki i lekko spłaszczaj, układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz około 15 minut w temperaturze 180 st do złotego koloru. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniczku.