Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka o smaku keksa idealne dla dzieci.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5231
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2313
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5231
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2313
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, cukier, cukier waniliowy, roztopione wystudzone masło, jajko i śmietanę, zagnieść ciasto. Dodaj mieszankę keksową, zagnieść.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj w rękach kulki i lekko spłaszczaj, układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz około 15 minut w temperaturze 180 st do złotego koloru. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniczku.