Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 proste składniki, upiecz i ciesz się pysznym smakiem. Wypiek jest nie tylko błyskawiczny, ale także zdrowy. W recepturze nie znajdziesz grama cukru ani mąki. Dzięki połączeniu bananów i masła orzechowego ciasteczka są słodkie i miękkie. Zamiast mąki pszennej użyliśmy płatków owsianych, które możesz zmielić lub tak jak my dodać w całości.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2392
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2392
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Składniki
Banany obierz, przełóż do dużej miski i rozgnieć za pomocą widelca.
Do purée z bananów dodaj płatki owsiane i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy, wilgotnymi dłońmi, uformuj 6 kulek. Ułóż jena na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując odstępy.
Za pomocą widelca lub łyżki delikatnie spłaszcz każdą z kulek.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut. Po upieczeniu odstaw na 5-10 minut do przestudzenia.