Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i chrupiące ciasteczka z dodatkiem czekolady idealne do chrupania do kawki i na inne okazje .
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 722
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 722
Składniki
Jajko utrzeć z cukrem, dodać olejek, mleko i roztopione masło . Wszystko utrzeć na puszystą masę , dodaj sól oraz przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj pokrojoną czekoladę .
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Małą łyżeczką nabieraj ciasto , formuj kulki i układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz.
Na wierzchu możesz nożem naciąć linie . Ciasteczka pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st . Smacznego.