Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i chrupiące ciasteczka z dodatkiem czekolady idealne do chrupania do kawki i na inne okazje .
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Jajko utrzeć z cukrem, dodać olejek, mleko i roztopione masło . Wszystko utrzeć na puszystą masę , dodaj sól oraz przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj pokrojoną czekoladę .
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Małą łyżeczką nabieraj ciasto , formuj kulki i układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz.
Na wierzchu możesz nożem naciąć linie . Ciasteczka pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st . Smacznego.