Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję bardzo szybkie i proste w wykonaniu, a bardzo smaczne ciasto bananowe.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
        
        
                Składniki
Mąkę mieszamy z sodą
W drugiej misce mieszamy rozgniecione widelcem banany z cukrem, jajkiem, przestudzonym masłem i bakaliami
Do mokrej masy dodajemy mąkę i szybko, ale dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy do keksówki o rozmiarze 25x12 cm i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 minut. Ciasto powinno zbrązowieć
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Zapraszam na mojego bloga. Link poniżej