Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję bardzo szybkie i proste w wykonaniu, a bardzo smaczne ciasto bananowe.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85298
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7153
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85298
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7153
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą
W drugiej misce mieszamy rozgniecione widelcem banany z cukrem, jajkiem, przestudzonym masłem i bakaliami
Do mokrej masy dodajemy mąkę i szybko, ale dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy do keksówki o rozmiarze 25x12 cm i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 minut. Ciasto powinno zbrązowieć
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Zapraszam na mojego bloga. Link poniżej