Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze szybkie ciasto bez pieczenia to połączenie składników, które kochają wszyscy miłośnicy słodkości. Ten smakołyk doskonale sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na święta: przetestuj w najbliższy weekend, a gwarantujemy, że powrócisz do tego przepisu także przy większych okazjach.
Wymiary: forma 32 × 22 cm.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5264
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1767
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5264
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1767
Składniki
Przygotuj warstwę budyniową. Odlej połowę szklanki mleka i wrzuć zawartość budyniu. Resztę mleka zagotuj w rondelku wraz z cukrami. Kiedy się zagotuje, wlej przygotowaną masę. Gotuj na małym ogniu, mieszając cały czas energicznie trzepaczką aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Kiedy budyń będzie zupełnie chłodny, wrzuć masło do dużej miski i zacznij je miksować. Kiedy zrobi się puszyste i jasne, dodawaj partiami budyń. Połącz aż zrobi się gładki krem budyniowy. Odstaw.
Zrób warstwę czekoladową. Podgrzej śmietanę w rondelku aż zacznie wrzeć. Wtedy wyłącz palnik i odstaw ją na bok. Kiedy będzie ciepła, ale nie gorąca, dodaj do niej masło pokrojone w kostkę oraz czekoladę posiekaną na wiórki. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Przełóż do miski i zostaw.
Teraz zrób krem kajmakowy. Serek z masą kajmakową zmiksuj aż do połączenia. Wlej śmietankę i ubijaj na wysokich obrotach aż do uzyskania sztywnej konsystencji.
Na spód tortownicy o wielkości 32 × 22 cm wyłóż herbatniki. Ułóż połowę warstwy kajmakowej, a następnie połowę warstwy czekoladowej i połowę masy budyniowej. Ponownie wyłóż herbatniki. Przykryj je warstwą kajmakową. Ponownie ułóż herbatniki. Rozsmaruj warstwę budyniową, ułóż herbatniki, a na to wylej pozostałą część czekoladową. Udekoruj posiekanymi pistacjami i czekoladą. Włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło.