Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc ja dziś wam proponuję pyszne, szybkie, wilgotne, a zarazem puszyste ciasto cynamonowe z dodatkiem dżemu agrestowego i truskawek. Bardzo łatwo się robi i zawsze wychodzi.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18457
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18457
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym. do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Zależy od wielkości blaszki.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D
;-ppp