Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc ja dziś wam proponuję pyszne, szybkie, wilgotne, a zarazem puszyste ciasto cynamonowe z dodatkiem dżemu agrestowego i truskawek. Bardzo łatwo się robi i zawsze wychodzi.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85146
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2441
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9939
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3864
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85146
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2441
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9939
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3864
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym. do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Zależy od wielkości blaszki.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D
;-ppp