Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc ja dziś wam proponuję pyszne, szybkie, wilgotne, a zarazem puszyste ciasto cynamonowe z dodatkiem dżemu agrestowego i truskawek. Bardzo łatwo się robi i zawsze wychodzi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 146
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31329
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 146
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31329
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym. do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Zależy od wielkości blaszki.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D
;-ppp