Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto czekoladowe jakie piekłam do tej pory.Nie wymaga miksera, tylko trzepaczki i łyżki .Jest wilgotne, cudownie czekoladowe i puszyste.Polecam.
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 128
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 453
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1096
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 128
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 453
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1096
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Najpierw rozpuszczamy masło na niewielkim ogniu ,dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia już bez podgrzewania. Studzimy. Jajka roztrzepujemy z cukrem .Dodajemy śmietanę ,ostudzoną czekoladę z masłem ,mieszamy. W oddzielnej misce przesiewamy suche składniki,czyli – mąkę, kakao ,proszek i sodę .Dodajemy je w dwóch częściach do składników mokrych i krótko mieszamy łyżką.Tylko do połączenia się masy.
Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 170 stopni przez około 45 minut.Smacznego.