Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne, puszyste a zarazem wilgotne ciasto czekoladowe bez jajek, idealne dla niespodziewanych gości lub do popołudniowej kawki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 421
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 421
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao i sodę. W drugiej olej, mleko, dżem i serek mascarpone. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi lub wiórkami kokosowymi.