Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście, nie ma problemu. Zrobisz szybko to ciasto, a wszyscy będą zachwyceni.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2093
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2093
 
         
         
                Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej i kwasek cytrynowy. Miksować wszystkie składniki ok 3 minuty, aż dobrze się połączą.
Połowę masy przełożyć do drugiego naczynia. Do pozostałej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Do formy (35x12 cm) wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą przelać jasne ciasto, a następnie ciemne.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!