Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście, nie ma problemu. Zrobisz szybko to ciasto, a wszyscy będą zachwyceni.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 301
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 301
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej i kwasek cytrynowy. Miksować wszystkie składniki ok 3 minuty, aż dobrze się połączą.
Połowę masy przełożyć do drugiego naczynia. Do pozostałej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Do formy (35x12 cm) wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą przelać jasne ciasto, a następnie ciemne.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!