Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z dodatkiem kokosu i śliwek idealne na różne okazje przyjęcia okolicznościowe jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
Śliwki opłukaj osusz, usuń pestki. Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , maślankę oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj wiórki kokosowe. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i ułóż śliwki , skórką do dołu, następnie śliwki posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.