Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z dodatkiem kokosu i śliwek idealne na różne okazje przyjęcia okolicznościowe jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34094
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2975
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34094
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2975
Składniki
Śliwki opłukaj osusz, usuń pestki. Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , maślankę oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj wiórki kokosowe. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i ułóż śliwki , skórką do dołu, następnie śliwki posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.