Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z dodatkiem kokosu i śliwek idealne na różne okazje przyjęcia okolicznościowe jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67977
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67977
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Składniki
Śliwki opłukaj osusz, usuń pestki. Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , maślankę oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj wiórki kokosowe. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i ułóż śliwki , skórką do dołu, następnie śliwki posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.