Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i sycące ciasto z owocami do wykonania w krótkim czasie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Owoce obtaczamy w niecałej łyżce mąki, aby nie opadły na dno ciasta i nie puściły za bardzo soków. Resztę mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Jajka miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietanę i miksujemy krótko. Dodajemy olej i porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto wlewamy do formy (24x24), wciskamy owoce na wierzch i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).