Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i sycące ciasto z owocami do wykonania w krótkim czasie.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Owoce obtaczamy w niecałej łyżce mąki, aby nie opadły na dno ciasta i nie puściły za bardzo soków. Resztę mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Jajka miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietanę i miksujemy krótko. Dodajemy olej i porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto wlewamy do formy (24x24), wciskamy owoce na wierzch i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).