Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne piaskowe ciasto z jabłkami obtoczonymi w kakao i cynamonie. Idealne z mlekiem, jogurtem, kawą czy kakao. Doskonała przekąska pudełkowa do pracy czy szkoły. Jako stały kibic siatkówki, pełna szczęścia z wejścia naszych siatkarzy do finału Mistrzostw Świata, z radością zapraszam do zapoznania się z moim pysznym ciastem :)
Szybka i smaczna
Odsłon: 13527
Polecam.
Odsłon: 73
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2021
Szybka i smaczna
Odsłon: 13527
Polecam.
Odsłon: 73
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2021
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem , posypana bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cząstki i obtoczyć w kakao wymieszanym z cynamonem. Obie mąki wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę i mleko. Część ciasta przełożyć do tortownicy, wyrównać. Wyłożyć większość jabłek.
Przykryć pozostałym ciastem, rozłożyć jabłka i lekko je wcisnąć w ciasto. Piec w 180 C około 70-80 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem i udekorować suszonymi jabłkami.