Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne piaskowe ciasto z jabłkami obtoczonymi w kakao i cynamonie. Idealne z mlekiem, jogurtem, kawą czy kakao. Doskonała przekąska pudełkowa do pracy czy szkoły. Jako stały kibic siatkówki, pełna szczęścia z wejścia naszych siatkarzy do finału Mistrzostw Świata, z radością zapraszam do zapoznania się z moim pysznym ciastem :)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem , posypana bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cząstki i obtoczyć w kakao wymieszanym z cynamonem. Obie mąki wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę i mleko. Część ciasta przełożyć do tortownicy, wyrównać. Wyłożyć większość jabłek.
Przykryć pozostałym ciastem, rozłożyć jabłka i lekko je wcisnąć w ciasto. Piec w 180 C około 70-80 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem i udekorować suszonymi jabłkami.