Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto pomarańczowe, puszyste i lekko wilgotne idealne do popołudniowej kawki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Sparz pomarańczę,zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki suche, a w drugim płynne. Do suchych składników wlej płynne i dokładnie wymieszaj aż powstanie idealne gładkie ciasto.
Ciasto przelej do keksówki o wymiarach 15 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzej do 180 st.i piecz ciasto około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po wystudzeniu ciasto posyp obficie cukrem pudrem.