Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto pomarańczowe, puszyste i lekko wilgotne idealne do popołudniowej kawki.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Sparz pomarańczę,zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki suche, a w drugim płynne. Do suchych składników wlej płynne i dokładnie wymieszaj aż powstanie idealne gładkie ciasto.
Ciasto przelej do keksówki o wymiarach 15 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzej do 180 st.i piecz ciasto około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po wystudzeniu ciasto posyp obficie cukrem pudrem.