Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto o smaku waniliowym z dodatkiem jabłek idealne na różne okazje i przyjęcia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1121
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2883
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14723
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1121
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2883
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14723
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier waniliowy, roztopione masło, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny. Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 30 x12 , powkładaj jabłka i posyp cukrem. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.