Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto o smaku waniliowym z dodatkiem jabłek idealne na różne okazje i przyjęcia.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 331
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 130
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 331
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 130
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier waniliowy, roztopione masło, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny. Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 30 x12 , powkładaj jabłka i posyp cukrem. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.