Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto o smaku waniliowym z dodatkiem jabłek idealne na różne okazje i przyjęcia.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4911
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4911
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier waniliowy, roztopione masło, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny. Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 30 x12 , powkładaj jabłka i posyp cukrem. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.