Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z agrestem przygotujesz z prostych składników. Do tego wyróżnia je pysznie chrupiący wierzch z migdałów i cukru, który wspaniale łączy się z maślaną warstwą.
Tortownica o wielkości 22 cm
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7464
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2485
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70763
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7464
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2485
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70763
Składniki
Umyj owoce, osusz i oczyść z szypułek. Odstaw na bok.
Margarynę rozpuść i pozostaw do przestudzenia. Do dużej miski wbij jajka, dodaj cukier i lekko ubij. Następnie wlej wystudzoną margarynę i ubijaj przez kilka minut aż składniki się połączą. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy. Dodaj agrest i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do natłuszczonej małej formy o średnicy 22 cm. Na wierzch zetrzyj masło, posyp cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut – do suchego patyczka i ładnego zarumienienia wierzchu.