Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z agrestem przygotujesz z prostych składników. Do tego wyróżnia je pysznie chrupiący wierzch z migdałów i cukru, który wspaniale łączy się z maślaną warstwą.
Tortownica o wielkości 22 cm
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Składniki
Umyj owoce, osusz i oczyść z szypułek. Odstaw na bok.
Margarynę rozpuść i pozostaw do przestudzenia. Do dużej miski wbij jajka, dodaj cukier i lekko ubij. Następnie wlej wystudzoną margarynę i ubijaj przez kilka minut aż składniki się połączą. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy. Dodaj agrest i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do natłuszczonej małej formy o średnicy 22 cm. Na wierzch zetrzyj masło, posyp cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut – do suchego patyczka i ładnego zarumienienia wierzchu.