Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto z samych białek, które robi się szybko. Jest całkiem smaczne i niedrogie, więc jeśli nie chcemy wyrzucać białek możemy pokusić się właśnie o takie ciasto na deser.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Składniki
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę Do ubitych białek dosypujemy partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając ciasto, ale na mniejszych obrotach oraz dodajemy olej Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy smarujemy masłem Na cieście układamy obrane jabłka pocięte na ósemki. Po obraniu skrapiamy je sokiem z cytryny, posypujemy cukrem waniliowym i oprószamy cynamonem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 minut