Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z borówkami przygotowuje się w ekspresowym tempie, pysznie smakuje i zawsze się udaje.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 239
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 128
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2228
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 129
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 239
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 128
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2228
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 129
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 126
Składniki
Masło i margarynę włożyć do miski, wsypać cukier, dodać wydrążone ziarenka z laski wanilii. Miksować dodając stopniowo po 1 żółtku.
Nie przerywając ucierania dodawać partiami mąkę na przemian z mlekiem. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny i sztywno ubitą pianę z białek.
Ciasto delikatnie wymieszać i przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone borówki. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-35 minut
Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.