Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy najdzie cię nagle ochota na coś słodkiego lub odwiedzą cię niespodziewani goście, sięgnij po przepis na szybkie ciasto z brzoskwiniami z puszki. Już po godzinie możesz cieszyć się jego smakiem!
Forma 25x30 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Połącz wszystkie składniki na kruszonkę (masło pokrojone w kosteczkę). Wymieszaj dłonią do uzyskania sypkiego, grudkowatego ciasta (nie zagniataj tego). Gotową kruszonkę wstaw do lodówki na czas dalszych przygotowań.
Ogrzej wszystkie składniki na ciasto do temperatury pokojowej.
Odlej zalewę z brzoskwiń i pokrój je na mniejsze kawałki.
Utrzyj jajka z cukrem na jasną, puszystą masę. Zmniejsz obroty miksera, ale nie przerywaj ucierania. Cienką strużką wlej do masy po kolei olej, mleko i ekstrakt waniliowy.
W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Partiami dodaj produkty sypkie do masy, mieszając ją szpatułką – tylko do połączenia składników.
Natłuść i oprósz mąką formę o wymiarach 25 x 30 cm. Przelej do niej ciasto i wyrównaj jego powierzchnię. Na wierzchu rozłóż równomiernie brzoskwinie. Lekko wciśnij je w ciasto. Przysyp brzoskwinie kruszonką.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 45 minut – do suchego patyczka.