Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , szybkie i łatwe ciasto z dodatkiem tartych buraków czerwonych idealne do kawki czy na podwieczorek .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 500
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 843
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 624
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 500
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 843
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 624
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj żółtka , olej , sok z cytryny, ocet i starte na tarce o drobnych oczkach buraki.
Dodaj przesiane suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.