Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , szybkie i łatwe ciasto z dodatkiem tartych buraków czerwonych idealne do kawki czy na podwieczorek .
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj żółtka , olej , sok z cytryny, ocet i starte na tarce o drobnych oczkach buraki.
Dodaj przesiane suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.