Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest weekend to obowiązkowo musi być ciasto, a powiem wam że wyszło mi wspaniałe samą mnie zaskoczyło choć przepis mam od lat to jednak nie byłabym sobą jakbym nie wprowadziła zmian
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 232
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 283
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 96
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 232
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 283
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 96
Składniki
Do wyższej miski wbić całe jajka oraz wsypać cukier i szczyptę soli, całość zmiksować na najwyższych obrotach miksera na gładką jednolitą masę jajeczną. Do ubitej masy jajecznej wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier ze skórką cytryny oraz wlać olej, całość również zmiksować na najwyższych obrotach do połączenia się wszystkich składników ze sobą. Przygotowane ciasto wstawić na dziesięć minut do lodówki
W czasie gdy ciasto chłodzi się w lodówce przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych następnie przekroić na cztery części. Wyjąć ciasto z lodówki jest na nim widoczna praca w formie bąbelków, ciasto oczywiście ma konsystencję gęstej śmietany
Do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką przełożyć większą część ciasta białego wyrównać powierzchnię, ułożyć na nim dość ciasno przygotowane jabłka a do mniejszej części dodać kakao oraz łyżkę wody i dokładnie wymieszać na jednolitą masę kakaową. Na ułożone jabłka łyżką przekładać ciasto kakaowe
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do lekkiego ostygnięcia po tym czasie wyjąć razem z papierem na ręcznik papierowy aby nie zaparowało od blaszki i po całkowitym ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub jeżeli ktoś woli polać ulubioną polewą. ciasto bardzo ładnie się kroi
Upieczone ciasto tak jak już pisałam na początku idealnie nadaje się do kawy i nie tylko, twarde jabłka bardzo dobrze się z nim komponują. Ciasto jest pulchne i wilgotne nie suche. Dodanie twardych kwaskowatych jabłek bardzo dobrze komponuje się ze słodkim ciastem polecam całym sercem wypróbowanie i upieczenie takiego ciasta można dodać owoce kto jakie lubi