Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutkie ciasto z truskawkami i galaretką to znakomity pomysł na weekendowy wypiek dla całej rodziny. Przygotujesz je szybko i bez trudu. Jeśli nie przepadasz za truskawkami, sięgnij po inne owoce np. maliny lub borówki. To ciasto idealnie sprawdzi się w ciepły dzień, będzie świetną propozycją na deser podczas grillowej imprezy.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miseczki.
Białka oddziel od żółtek. W trakcie ubijania partiami dosypuj cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku.
Zmniejsz obroty miksera i wlej cienkim strumieniem olej.
Do masy z białek wsyp mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki. Na samym końcu wlej ocet i ponownie wymieszaj całość .
Gotowe ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt piecz w 170 stopni przez 45-50 minut.
Wodę zagotuj. Rozpuść w niej galaretki i odstaw do przestudzenia.
Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
Na przestudzony biszkopt wyłóż truskawki i zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.