Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutkie ciasto z truskawkami i galaretką to znakomity pomysł na weekendowy wypiek dla całej rodziny. Przygotujesz je szybko i bez trudu. Jeśli nie przepadasz za truskawkami, sięgnij po inne owoce np. maliny lub borówki. To ciasto idealnie sprawdzi się w ciepły dzień, będzie świetną propozycją na deser podczas grillowej imprezy.
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 348
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 497
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1038
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1438
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 348
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 497
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1038
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1438
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miseczki.
Białka oddziel od żółtek. W trakcie ubijania partiami dosypuj cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku.
Zmniejsz obroty miksera i wlej cienkim strumieniem olej.
Do masy z białek wsyp mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki. Na samym końcu wlej ocet i ponownie wymieszaj całość .
Gotowe ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt piecz w 170 stopni przez 45-50 minut.
Wodę zagotuj. Rozpuść w niej galaretki i odstaw do przestudzenia.
Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
Na przestudzony biszkopt wyłóż truskawki i zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.