Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto, które królowało na stole za dawnych lat, pamiętam że chałwa była w sklepie w dużych blokach i kupowało się ją na wagę nie była pakowana tak jak dzisiaj, ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4454
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4454
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Składniki
Gruszki obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę dodaj olej i mleko. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj pokrojone gruszki i pokruszoną chałwę, dokładnie wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.