Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto, które królowało na stole za dawnych lat, pamiętam że chałwa była w sklepie w dużych blokach i kupowało się ją na wagę nie była pakowana tak jak dzisiaj, ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1265
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14835
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 857
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1265
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14835
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 857
Składniki
Gruszki obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę dodaj olej i mleko. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj pokrojone gruszki i pokruszoną chałwę, dokładnie wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.