Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i proste w zrobieniu ciasto. Znakomite z każdymi owocami sezonowymi.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12074
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16811
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5482
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12074
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16811
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5482
Składniki
Do jajek dodajemy cukier ucieramy mikserem na kogel mogel. Dodajemy olej - chwile miksujemy. Następnie dodajemy połowę mąki oraz mleka. Miksujemy po chwili dodając resztę mąki, mleka i proszek do pieczenia.
Blachę o wymiarach 26x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Jabłka obrać, pokroić w grubsze plasterki i obsypać cukrem wanilinowym. Ułożyć na wierzchu ciasta delikatnie je wgniatając. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 min. (żeby upewnić się że ciasto jest gotowe można wbić długą wykałaczkę, jeśli jest sucha ciasto możemy wyjąć)