Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i proste w zrobieniu ciasto. Znakomite z każdymi owocami sezonowymi.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Składniki
Do jajek dodajemy cukier ucieramy mikserem na kogel mogel. Dodajemy olej - chwile miksujemy. Następnie dodajemy połowę mąki oraz mleka. Miksujemy po chwili dodając resztę mąki, mleka i proszek do pieczenia.
Blachę o wymiarach 26x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Jabłka obrać, pokroić w grubsze plasterki i obsypać cukrem wanilinowym. Ułożyć na wierzchu ciasta delikatnie je wgniatając. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 min. (żeby upewnić się że ciasto jest gotowe można wbić długą wykałaczkę, jeśli jest sucha ciasto możemy wyjąć)