Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ,szybkie w wykonaniu ciasto z jabłkami. Ciasto robi się bardzo szybko, łatwo jest bardzo smaczne i smakuje każdemu kto raz spróbuje.
blaszka, tarka, papier do pieczenia, miska, wałek,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23078
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23078
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i szybko zagnieść. Po dokładnym wyrobieniu i zagnieceniu ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować (ja rozwałkowuje na papierze do pieczenia wtedy łatwiej mi sie ciasto przenosi na blaszkę) i przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki. Na ciasto nałożyć starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym jabłka. Na tak przygotowane ciasto z jabłkami nałożyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. W razie gdyby ciasto szybko się nam zrumieniło górę ciasta nakryć folią aluminiową. Wielkość blaszki 24/40 cm.