Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych ciast, które możecie przygotować nawet, gdy niezapowiedziani goście już pukają do drzwi. Do jego zrobienia potrzeba zaledwie 7 składników, a ich wymieszanie to zaledwie kwestia kilkunastu minut - potem całą pracę wykona już za was piekarnik. Gwarantujemy, że nasze szybkie ciasto z malinami an stałe wejdzie do waszego repertuaru. Jeśli akurat nie masz świeżych malin, możesz zastąpić je mrożonymi lub innymi owocami, które akurat są w sezonie.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Składniki
Na początek oddziel białka od żółtek i ubij je na gęstą pianę wraz z odrobiną soli. Teraz pozostałe żółtka umieść w misce, dodaj margarynę i cukier. Ucieraj kilka minut aż masa stanie się puszysta, nieco jaśniejsza. W osobnym naczyniu przesiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
Dodawaj do utartych żółtek z cukrem i margaryną po 1 łyżce mieszanki mąki i 1 łyżce ubitych białek. Cały czas miksuj na wolnych obrotach. Na koniec zwiększ i krótko połącz składniki, aby masa była jednolita.
Przygotuj tortownicę o średnicy ok. 18 centymetrów. Wyłóż ją papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Maliny umyj pod bieżącą wodą, wysusz i ułóż na cieście. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35-40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Jeśli zacznie się przypiekać z wierzchu, nakryj folią aluminiową.
Przed podaniem warto udekorować ciasto cukrem pudrem.