Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na owoce w pełni, ciasto z przepisu, z zeszytu babci , które zawsze się udaje.
Blaszka do pieczenia , mikser do ucierania
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka żółtka oddzielić od białek. Masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Do utartej masy dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta i wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć ciasto. Morele umyć , usunąć pestki i połówki ułożyć na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut, ciasto winno być rumiane.
Po wystudzeniu , podzielić na porcje, przed podaniem posypać cukrem pudrem.