Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na owoce w pełni, ciasto z przepisu, z zeszytu babci , które zawsze się udaje.
Blaszka do pieczenia , mikser do ucierania
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka żółtka oddzielić od białek. Masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Do utartej masy dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta i wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć ciasto. Morele umyć , usunąć pestki i połówki ułożyć na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut, ciasto winno być rumiane.
Po wystudzeniu , podzielić na porcje, przed podaniem posypać cukrem pudrem.