Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z owocami, orzechami i chałwą. U mnie z rabarbarem bo pięknie rośnie w ogrodzie mimo jesieni. Idealne na różne okazje możesz użyć dowolnych owoców jabłek, gruszek, brzoskwiń lub rabarbaru.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Rabarbar umyj obierz i pokrój w paski, posyp cynamonem. Orzechy włoskie posiekaj.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, dodaj rabarbar i orzechy włoskie. Blachę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Na wierzch pokrusz chałwę.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.