Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z owocami, orzechami i chałwą. U mnie z rabarbarem bo pięknie rośnie w ogrodzie mimo jesieni. Idealne na różne okazje możesz użyć dowolnych owoców jabłek, gruszek, brzoskwiń lub rabarbaru.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Składniki
Rabarbar umyj obierz i pokrój w paski, posyp cynamonem. Orzechy włoskie posiekaj.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, dodaj rabarbar i orzechy włoskie. Blachę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Na wierzch pokrusz chałwę.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.