Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar w pełni obrodził , więc nie sposób o nim zapomnieć. Bardzo dobrze wypada w cieście, dlatego postanowiłam przygotować szybki i niedrogi placek z rabarbarem.
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 683
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8160
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 462
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9473
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 8055
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 683
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8160
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 462
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9473
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 8055
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i olej i dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i łączymy wszystkie składniki. Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę. Wykładamy na nie pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy cukrem waniliowym. Wciskamy rabarbar do środka ciasta. Pieczemy 40 minut w temp. 180 st. C.