Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszonką lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2974
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2974
Składniki
Truskawki opłukaj, osusz na sicie i usuń szypułki . Następnie przekrój na pół. Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto i wyrównaj. Ułóż pokrojone truskawki. Z podanych składników możesz zagęścić kruszonkę i posypać ciasto tak jak ja, lub posypać cukrem pudrem po upieczeniu i wystudzeniu.
Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.