Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszonką lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24984
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24984
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Truskawki opłukaj, osusz na sicie i usuń szypułki . Następnie przekrój na pół. Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto i wyrównaj. Ułóż pokrojone truskawki. Z podanych składników możesz zagęścić kruszonkę i posypać ciasto tak jak ja, lub posypać cukrem pudrem po upieczeniu i wystudzeniu.
Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.