Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszonką lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 773
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1480
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 773
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1480
Składniki
Truskawki opłukaj, osusz na sicie i usuń szypułki . Następnie przekrój na pół. Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto i wyrównaj. Ułóż pokrojone truskawki. Z podanych składników możesz zagęścić kruszonkę i posypać ciasto tak jak ja, lub posypać cukrem pudrem po upieczeniu i wystudzeniu.
Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.