Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić szybkie ciasto ze śliwkami? Przeczytaj ten prosty przepis.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 178
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1011
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 239
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15082
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 178
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1011
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 239
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15082
Składniki
Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Do miski dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier oraz pokrojone w kostę masło. Wyrabiamy robotem lub ugniatamy ręcznie.
Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Pierwszą połowę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie układamy śliwki skórką do dołu.
Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190°C i pieczemy przez 50 minut.
Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.. Smacznego;)