Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić szybkie ciasto ze śliwkami? Przeczytaj ten prosty przepis.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 629
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 629
Składniki
Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Do miski dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier oraz pokrojone w kostę masło. Wyrabiamy robotem lub ugniatamy ręcznie.
Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Pierwszą połowę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie układamy śliwki skórką do dołu.
Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190°C i pieczemy przez 50 minut.
Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.. Smacznego;)