Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień za pasem, a jak jesień to i śliwki. Nie wiem jak Wy ale ja i moje chłopaki bardzo je lubimy, moglibyśmy je jeść pod każdą postacią. Jeśli macie podobnie to napewno zasmakuje Wam to ciasto oczywiście ze śliwką w roli głównej. Ciasto jest niebywale aromatyczne, waniliowe i bardzo wilgotne. A najlepsze jest to, że zrobienie go zajmuje dosłownie 10 min. Serdecznie zapraszam!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 210
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2655
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 210
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2655
Składniki
KRUSZONKA W pierwszej kolejności przygotowujemy kroszonke. W garnuszku rozpuszczamy masło. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie wlewamy roztopione masło. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.
CIASTO Do miski przesiewamy mąki, proszek do pieczenia i oba cukry. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i olejem. Do sypkich produktów dodajemy mokre i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Umyte śliwki przekrawamy na pół, wykrawamy pestki i układamy na ciescie skórka do dołu.
Całość przykrywamy kruszonką i pieczemy przez ok. 30-40 min. w temp. 180 stopni. Smacznego :)