Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę, puszyste i lekko wilgotne idealne na każdą okazję.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , jogurt i kilka kropli olejku, całość wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto.
Śliwki opłukaj, osusz i przekrój na pół, usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu następnie śliwki posyp cynamonem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp na wierzch ciasta. Ciasto piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka