Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę, puszyste i lekko wilgotne idealne na każdą okazję.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , jogurt i kilka kropli olejku, całość wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto.
Śliwki opłukaj, osusz i przekrój na pół, usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu następnie śliwki posyp cynamonem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp na wierzch ciasta. Ciasto piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka