Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę, puszyste i lekko wilgotne idealne na każdą okazję.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , jogurt i kilka kropli olejku, całość wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto.
Śliwki opłukaj, osusz i przekrój na pół, usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu następnie śliwki posyp cynamonem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp na wierzch ciasta. Ciasto piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka