Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy potrzeba szybko zrobić coś słodkiego to prawie zawsze robię te czekoladowe babeczki. W 5 minut mam ciasto, które trzeba rozlać do kokilek i piec 15 minut i już - GOTOWE! Te pyszne babeczki są same w sobie wystarczające, ale też dobrze smakują z kremem. Aby uzyskać bardziej pulchne babeczki, ważne jest, aby nie mieszać ciasta za długo.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Do miski przesiej na sitku suche składniki składniki (1,5 szklanki mąki, 5 łyżek cukru pudru, 5 łyżek kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia a następnie dodaj do nich posiekaną czekoladę gorzką oraz zmielone orzechy laskowe.
W innej misce wymieszaj mokre składniki (1 łyżka cukru z wanilią, 1 szklanka mleka, ⅓ szklanki oleju, 2 jajka, sól). Wymieszaj do konsystencji jak na zdjęciu.
Połącz suche i mokre składniki, ale nie mieszaj ich za długo. Najlepiej użyć trzepaczki.
Wylej ciasto do foremek do muffinek, zostawiając ok. 1 cm miejsca, aby babeczki mogły wyrosnąć. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C (z włączonym termoobiegiem) przez 15 minut. Po upieczeniu, pozwól babeczkom ostygnąć. Smacznego!