Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pyszne , puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze , można go upiec samo lub z dowolnymi owocami . Idealne na różne okazje długo zachowuje świeżość
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj sok z cytryny , olej i kefir.
Mąkę przesiej z sodą i dodaj do masy jajecznej , delikatnie wymieszaj . Jabłka umyj nie obieraj przekrój na pół usuń gniazda i pokrój na plasterki .
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż jabłka i posyp brązowym cukrem .
Piekarnik nagrzej do 180 st . Piecz ciasto około 35 minut lub do suchego patyczka .
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem . Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .