Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pyszne , puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze , można go upiec samo lub z dowolnymi owocami . Idealne na różne okazje długo zachowuje świeżość
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj sok z cytryny , olej i kefir.
Mąkę przesiej z sodą i dodaj do masy jajecznej , delikatnie wymieszaj . Jabłka umyj nie obieraj przekrój na pół usuń gniazda i pokrój na plasterki .
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż jabłka i posyp brązowym cukrem .
Piekarnik nagrzej do 180 st . Piecz ciasto około 35 minut lub do suchego patyczka .
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem . Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .