Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i wilgotne ciasto,do pysznej kawusi:)W mojej wersji z borówkami,w oryginalnym przepisie były jagody,oba robiłam i polecam obie wersje:)źródło:mniam-mniam.bloog.pl
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Składniki
W misce ubijamy jajka z cukrem na jasną,puszystą masę.Następnie stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą:mąkę,budyń i proszek do pieczenia.Na końcu stopniowo dodajemy jogurt i stopione,przestudzone masło.Mieszamy,aż masa będzie jednolita.Wsypujemy owoce i mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do keksówki,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w temperaturze 180 stop.C przez około 45 minut lub do suchego patyczka.