Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli do tej pory nie masz pierniczków nic się nie martw :) oto przepis na pierniczki, które nie twardnieją, można je więc zrobić nawet przed samymi Świętami :)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 457
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 835
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 457
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 835
Składniki
W garnku rozpuścić kostkę masła. Kiedy już będzie płynne dodać miód, cukier, przyprawę do piernika oraz sodę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić do wystygnięcia
Kiedy masa już przestygnie bić trzy jajka i wymieszać. Następnie powoli dodawać mąkę jednocześnie mieszając. Ciasto wyrobić albo w garnku, albo na stolnicy (u mnie po prostu na stole) urywać po kawałku i rozwałkowywać na grubość ok 2-3 mm.
Potem wystarczy wykroić dowolne kształty pierniczków.
Pierniczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 8 minut.
Pierniczki można udekorować lukrem, ale my najbardziej lubimy takie bez niczego. Pierniczki nie twardnieją i od razu można je jeść. z tej porcji wychodzi przynajmniej 200 ciastek :) Smacznego!