Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealnie na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi na po południe kawkę. Jest przepyszne i szybko znikają z talerza :).
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18649
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18649
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając wsypujemy partiami cukier i wrzucamy po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość mieszamy. Ciasto przekładamy do formy 25×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°stopni i pieczemy około 25 minut. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz studzimy. Masło dokładnie miksujemy. Dodajemy małymi porcjami mleko i mleko w proszku. Masę należy dokładnie utrzeć. Ostygnięty biszkopt smarujemy dżemem i wykładamy masę z mleka w proszku. Na masie mlecznej układamy herbatniki. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanych i rozsmarowujemy na herbatnikach. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.