Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealnie na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi na po południe kawkę. Jest przepyszne i szybko znikają z talerza :).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając wsypujemy partiami cukier i wrzucamy po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość mieszamy. Ciasto przekładamy do formy 25×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°stopni i pieczemy około 25 minut. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz studzimy. Masło dokładnie miksujemy. Dodajemy małymi porcjami mleko i mleko w proszku. Masę należy dokładnie utrzeć. Ostygnięty biszkopt smarujemy dżemem i wykładamy masę z mleka w proszku. Na masie mlecznej układamy herbatniki. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanych i rozsmarowujemy na herbatnikach. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.