Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasteczka z nadzieniem z czerwonej fasoli adzuki. Pierwszy raz zostały upieczone w Tokio w cukierni Naniwaya w 1909 roku. Są naprawdę ciekawe w smaku
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3085
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3085
Składniki
Jeśli nie mamy fasoli w zalewie to musimy ugotować. Ja użyłem naszej rodzimej fasoli w zalewie. Fasolę odcedzamy i wsypujemy na patelnię, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści i połączy z fasolą.
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzewamy i smarujemy olejem zamykaną formę w kształcie rybek. Zalewamy formę ciastem do około jednej trzeciej objętości. Dajemy nadzienie i zalewamy ciastem. Pieczemy z obu stron na złoty kolor. Jeśli nie mamy takiej patelni to można użyć innych foremek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni i pieczemy na złoty kolor.