Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasteczka z nadzieniem z czerwonej fasoli adzuki. Pierwszy raz zostały upieczone w Tokio w cukierni Naniwaya w 1909 roku. Są naprawdę ciekawe w smaku
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31272
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31272
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Jeśli nie mamy fasoli w zalewie to musimy ugotować. Ja użyłem naszej rodzimej fasoli w zalewie. Fasolę odcedzamy i wsypujemy na patelnię, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści i połączy z fasolą.
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzewamy i smarujemy olejem zamykaną formę w kształcie rybek. Zalewamy formę ciastem do około jednej trzeciej objętości. Dajemy nadzienie i zalewamy ciastem. Pieczemy z obu stron na złoty kolor. Jeśli nie mamy takiej patelni to można użyć innych foremek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni i pieczemy na złoty kolor.