Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasteczka z nadzieniem z czerwonej fasoli adzuki. Pierwszy raz zostały upieczone w Tokio w cukierni Naniwaya w 1909 roku. Są naprawdę ciekawe w smaku
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Jeśli nie mamy fasoli w zalewie to musimy ugotować. Ja użyłem naszej rodzimej fasoli w zalewie. Fasolę odcedzamy i wsypujemy na patelnię, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści i połączy z fasolą.
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzewamy i smarujemy olejem zamykaną formę w kształcie rybek. Zalewamy formę ciastem do około jednej trzeciej objętości. Dajemy nadzienie i zalewamy ciastem. Pieczemy z obu stron na złoty kolor. Jeśli nie mamy takiej patelni to można użyć innych foremek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni i pieczemy na złoty kolor.