Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, na szybko i do tego na prawdę smaczna! Dobre na szkolną przekąskę! Przepis od babci :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1451
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2975
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1060
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1833
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1451
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2975
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1060
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1833
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w plasterki dajemy do garnka zalewamy 4 łyżami wody, dodajemy dwie łyżki cukru i dusimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąki proszek do pieczenia i piane ubitą z białek. Wykładamy połowę ciasta na formę 25/36 na niej układamy zimne jabłka i pozostałe ciasto. Pieczemy do godziny w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.