Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, na szybko i do tego na prawdę smaczna! Dobre na szkolną przekąskę! Przepis od babci :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w plasterki dajemy do garnka zalewamy 4 łyżami wody, dodajemy dwie łyżki cukru i dusimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąki proszek do pieczenia i piane ubitą z białek. Wykładamy połowę ciasta na formę 25/36 na niej układamy zimne jabłka i pozostałe ciasto. Pieczemy do godziny w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.