Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, na szybko i do tego na prawdę smaczna! Dobre na szkolną przekąskę! Przepis od babci :)
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 232
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 219
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 825
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 232
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 219
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 825
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w plasterki dajemy do garnka zalewamy 4 łyżami wody, dodajemy dwie łyżki cukru i dusimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąki proszek do pieczenia i piane ubitą z białek. Wykładamy połowę ciasta na formę 25/36 na niej układamy zimne jabłka i pozostałe ciasto. Pieczemy do godziny w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.