Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie ciasto bez pieczenia z herbatnikami to sprawdzony przepis na pyszny deser dla leniwych. Wystarczy przełożyć herbatniki kremem czekoladowym i odstawić ciasto do zastygnięcia. Smakiem przypomina nieco blok czekoladowy, w środku nie znajdziecie jednak bakali, czy orzechów. Zamiast tego dostaniecie dużą porcję czekolady i chrupiących, maślanych ciasteczek. Już mały kawałeczek tego deseru zaspokoi Wasz apetyt na słodkie!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 413
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
Margarynę przełóż do rondelka, dodaj kakao, cukier i wodę. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia margaryny i cukru.
Kakaową masę odstaw do wystudzenia.
Do wystudzonej masy kakaowej dodawaj stopniowo mleko w proszku. Składniki energicznie mieszaj rózgą kuchenną, żeby nie powstały żadne grudki.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Na spód wyłóż odrobinę masy czekoladowej, następnie przykryj ją herbatnikami. Ułożone herbatniki posmaruj większą warstwą kremu. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. Proces powtarzaj do momentu wykorzystania całego kremu i herbatników.
Tanie ciasto bez pieczenia z herbatnikami odstaw do zastygnięcia na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Ciasto przechowuj w lodówce do kilku dni.