Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak gorzkiej czekolady przełamują słodkie brzoskwinie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 681
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5825
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4833
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1044
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 681
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5825
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4833
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1044
Składniki
Mąkę przesiać dodać masło i posiekać widelcem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godziny włożyć do lodówki. Formę do tarty posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Rozwałkowane ciasto przełożyć do formy (średnica 28cm) po nakłuwać widelcem. Piec w 190 C przez 15min. Wystudzić.
Czekoladę utrzeć na małych oczkach. Brzoskwinie pokroić w wachlarzyk. Śmietankę, jajka i cukier puder razem wymieszać.
Startą czekoladę wysypać na podpieczone ciasto. Na to ułożyć dookoła brzoskwinie pocięte w wachlarzyk. Na górę delikatnie wylać masę śmietanowo- jajeczną. Piec w 180 C około 30min.